Difuzoare

Boxe auto, difuzoare, subwoofere, incinte acustice, amplificatoare auto, unitati radio-CD cu MP3 si tot ce tine de sunet in masina.

Moderator: ADEXPERT_COM

Difuzoare

Mesajde mariusg » Joi Iun 07, 2007 9:09 am

Intrebare: cum se convertesc watii pmpo in wati reali? :shock:
M.
mariusg

PMPO vs RMS

Mesajde si1viu » Joi Iun 07, 2007 2:42 pm

PMPO inseamna Peak Momentary Performance Output (sau Peak Music Power Output). Puterea reala (sau nominala) de iesire a unui amplificator sau cea suportata de un difuzor este definita de obicei ca RMS (Root Mean Square - o formula matematica prin care se calculeaza puterea disipata pentru un semnal electric variabil, asa cum este semnalul audio). Intre cei 2 termeni nu exista nici o legatura primul fiind o valoare destul de relativa folosita mai mult in scopuri comerciale si ar reprezenta puterea maxima suportata pentru un interval foarte scurt de timp, de exemplu o fractiune de secunda :), fara utilitate practica. Tocmai din aceasta cauza multi producatori abuzeaza de termenul P.M.P.O. acordandu-i valori de multe ori absurde, de 1000-5000 W pentru dispozitive electronice care suporta cu adevarat doar 10-20 Wati putere reala. In concluzie singura unitate de masura care poate oferi informatii reale despre caracteristicile unui amplificator, difuzor, CD-MP3 player, etc, este "Wati RMS".
si1viu
Site Admin

pioneer

Mesajde ADEXPERT_COM » Vin Noi 23, 2007 10:12 am

am auzit ca cd-urile mp3 auto marca pioneer cam au probleme cu receptia radio, e adevarat ?
ADEXPERT_COM
Moderator

Mesajde si1viu » Mar Noi 27, 2007 11:23 am

Eu unul nu am auzit pe nimeni sa se planga de asemenea probleme. Cred ca mai degraba poate fi vorba de cazuri izolate.
si1viu
Site Admin

Înapoi la Sisteme Audio